Het meisje met de parel

Wij kregen de opdracht op school om een schilderij uit te zoeken en het na te schilderen. Ik had gelijk mijn keuze gemaakt, want dit is zowat mijn favoriete schilderij. Ik heb het over het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Ik las net ook een boek over het schilderij, daar komt snel een berichtje over!
Ik vond het echt heel erg eng om te beginnen, en nu ik de schilderijen naast elkaar zie ben ik ook totaal niet blij, maar het is een begin. Ik schilder niet erg vaak, en dan gelijk met zo’n moeilijk schilderij! Over het gezicht ben ik niet tevreden, de kleuren wilden niet goed komen, en ook is haar gezicht te bol. Ik schilderde met acrylverf, dus ik wist dat het niet hetzelfde kon worden.
Over de sluier ben ik wel blij, ook al is de blauwe band om haar hoofd veel smaller dan op de echte. Over de neus ben ik ook redelijk tevreden, al is hij te klein en zit hij te hoog.
We hebben nu een andere opdracht gekregen: schilder een schilderij in de stijl van een andere, expressionistische kunstenaar. Ik heb Karel Appel gekozen en ben nu druk bezig met inspiratie opdoen voor een nieuw schilderij. Als hij klaar is laat k het zien!
Wat vinden jullie nou eigenlijk van zo’n schilderij?
Advertenties

7 thoughts on “Het meisje met de parel

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s