Gelezen – The Hunger Games

Ja, ik moest er ook aan geloven: The Hunger Games. De film heb ik afgelopen Pasen in de bioscoop gezien met mijn gastbroer en -zussen en nu was ik toch ook wel erg benieuwd naar het boek. Toevallig heeft gastzusje hem, maar dan in het Zweeds. Ik was er in begonnen, maar het leest toch niet zo fijn, daarom naar mijn lerares Engels gegaan en de Engelse variant. Ik kreeg het boek op donderdag en gister, vrijdagavond, was ik er al doorheen. Ik heb zowat de hele vrijdagavond zitten lezen en ik vond het heerlijk! Ook al wist ik wat er ging gebeuren, ik was toch helemaal opgezogen door het verhaal. En toen ik gister ook de laatste bladzijde omsloeg voelde het alsof ik een vriend had verloren, een gevoel dat alleen echt goede boeken me geven.
Voor iedereen die niet weet waar het boek over gaat (dat zijn er niet veel geloof ik) heb ik hier een kleine samenvatting.

In een nabije toekomst is het voormalige Noord-Amerika verdeeld over twaalf districten die jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. Hierbij worden de jongeren in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van het volk wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt ze haar plaats in. Vanaf dan heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Lekker lezen met stroopwafels erbij!
Advertenties

6 thoughts on “Gelezen – The Hunger Games

  1. Ik heb het nog niet gelezen, moet het eigenlijk wel doen!Echt balen dat je geen Koninginnedag hebt.. Maar volgend jaar kan je het weer vieren toch? :)Ik volg je, leuke blog!Liefs

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s