Good Book – Bella Italia

Het is weer eens tijd voor een boek, dat is best een tijd geleden. Ik heb ondertussen natuurlijk wel meer gelezen, maar het kwam er maar nooit van om er wat over te schrijven. Maar nu ik dit boek in twee dagen heb uitgelezen zit het nog goed in mijn hoofd en vond ik het daarom tijd voor een recensie. Dit keer het boek Bella Italia van Suzanne Vermaar.

Het verhaal – Hans en Petra besluiten met hun elfjarige zoon Niels te gaan kamperen aan het Gardameer in Italië. Niels maakt er snel vrienden en trekt veel met hen op. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is. Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Niels zit er vlakbij, in shock. Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging door Hans in het Gardameer verdronken is, beschouwt de politie de zaak snel als afgerond. Thuisgekomen gaan ze met Niels naar een psychologe, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenissen kan praten. Wat is er die avond toch gebeurd? Een paar maanden later horen ze dat er in hetzelfde gebied weer een moord is gepleegd. Ze worden gevraagd om voor het politieonderzoek naar Italië te komen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen…

Mijn mening – Ik had al eens wat gelezen over dit boek en was toch ook wel benieuwd geworden, en toen ik het in de boekenkast thuis zag staan zag ik mijn kans schoon en begon te lezen. En ik zat zo lekker in het verhaal, dat ik het in twee dagen heb uitgelezen. In het begin had je niet het gevoel dat er iets verkeerd kon gaan en las het lekker weg, maar toen ik verder kwam werd het spannender. Toch vond ik het niet erg spannend, het was te duidelijk wat er ging gebeuren vond ik. Ja, ik had het liever spannender gehad, maar dit had ook wat, en daardoor las het erg fijn.

Kennen jullie het boek? Ik vind het een aanrader

Advertenties

4 thoughts on “Good Book – Bella Italia

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s