Social Media

Social media: de een vind het geweldig de ander heeft er een hekel aan. De Deense straatartiest Above heeft er duidelijk een hekel aan en in een project van 5 dagen laat hij zien waarom. Op een muur in Kopenhagen maakte hij schilderingen die ons moeten waarschuwen voor Twitter, Facebook en Instagram. Kijk maar naar zijn verhaal.

Above laat zijn mening zeker goed zien, een mening die hij natuurlijk mag hebben. En ik deel die mening gedeeltelijk. Er zijn van die momenten dat er allemaal updates zijn op Twitter of Facebook maar geen een van die updates gaat ergens over. Dat vind ik jammer, ik heb liever dat er ook echt iets gezegd wordt.

Ik betrap mezelf er op dat ik er soms ook aan meedoe, vooral als ik me verveel of een saaie les heb komt Twitter helemaal vol te staan met onzinnige updates. Ik zet iets eerder op Twitter da op Facebook. Op Twitter is het kort en is het eigenlijk maar voor een korte tijd te zien. Als ik iets op Facebook zet denk ik er veel langer over na, is dit echt iets dat ik met iedereen wil delen?

Hoe zijn jullie hier in? Komt echt alles op Internet te staan of denk je er toch wat langer over na?

Liefs, Swaen

Advertenties

10 thoughts on “Social Media

  1. Ik heb geen twitter, precies om de reden dat mensen daar toch van die onzinnige dingen op zetten. Ik heb eventjes twitter gehad en ik had zo’n meisje op twitter die dit soort dingen tweette: ‘ik ga naar de bus.’ ‘ik loop nu naar de bus’ ‘ik zit nu in de bus’ ‘ik stap nu uit de bus’ arrgggh! Dan denk je ook, heb je niks te doen ofzo? :’) Maar goed, op facebook post ik ook vrij weinig, behalve als iets echt zo leuk was dat ik het wil delen of een rare gebeurtenis. Maar vroeger was ik inderdaad ook zo’n figuur die op myspace mensen ging toevoegen die ik niet kende en dan berichtjes naar hun ging sturen en dan voelde ik me cool haha.

    • Oh en ik erger me soms wel heel erg aan de moderne tijd. Bijvoorbeeld als je met iemand in gesprek bent en die gaat tijdens je gesprek even whatsappen/facebooken. Dan kan ik echt kwaad worden.

  2. Ik doe amper iets op facebook en als ik iets doe is het inderdaad altijd uit verveling. ;)Toch vind ik dat er ook wel een positieve kant aan zit. Kleine bedrijfjes kunnen bijvoorbeeld door veel likes op hun facebookpagina wel bekender worden. Leuk fimpje trouwens! Je staat er inderdaad even bij stil. Leuk! Liefs!

  3. Twitter heb ik niet, alleen voor een van mijn blogs, maar die update ik nooit of nauwelijks.
    Verder heb ik alleen facebook, maar omdat ik daar familie en collega’s op heb zitten, moet ik sowieso oppassen wat ik er op zet.

  4. Ik ben het eigenlijk wel met hem eens. Voorheen raakte ik nog wel eens gesprek met iemand in de trein, tegenwoordig is iedereen helemaal verdiept in de telefoon. Dat is ook de reden dat ik even gestopt was met FB; echte contacten vind ik veel belangrijker en met maar een bepaald aantal mensen dat ik op FB heb, heb ik in het echte leven ook een sterke band. En nu toch weer terug; want het is ook moeilijk zónder, omdat iedereen zoveel via FB deelt. Ik vind het echt lastig!

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s