Weekly Diary Week 42

weekly photos bannerNa een paar dagen zonder internet te zijn geweest ben ik weer thuis en kan ik weer wat blogjes voor jullie schrijven! Ik heb een geweldige tijd gehad op het schip en we hadden nog een aardige vangst ook. Straks ga ik weer richting het schip voor een feestje en morgen het laatste stukje van de Visserijdagen met de veiling. Maar eerst een terugblik!

c1 (Large)Ik had weer een dagje met veel schoolwerk…  En omdat mijn bureau onder mijn raam staat kijk ik ook regelmatig naar buiten. Hier werd de lucht net weer wat blauwer. – Sta je op de bus te wachten in Leeuwarden rijdt er ineens een tank voorbij! Toch wel raar, haha.
c2 (Large)Mijn schoonpapa was precies 30 jaar aan het werk; tijd voor een feestje! Omdat het een surprise party was heb ik de hapjes klaargemaakt. Hier maakte ik truffels van roggebrood, geraspte kaas en boter. Erg lekker! – En omdat het vakantie was kwam mijn lief weer thuis! Ik mocht de auto mee en haalde hem op vanuit Harlingen en natuurlijk was ik weer te vroeg. Ik zag de boot al aankomen, op zo’n moment kan ik ook echt niet meer wachten! – Ik ging een weekje vissen en we hadden natuurlijk ook eten nodig! Alle boodschappen voor de hele week.
c3 (Large)
De haven in Workum lag lekker vol, vooraan de kleine jollen. – Het geeft toch wel een fijn sfeertje zo met alle boten samen. Er waren in totaal 29 vissersschepen en nog heel wat grote skûtsjes, klippers en tjalken die meededen aan de Strontrace en de Beurtveer. – Ik kreeg ook een certificaat omdat ik de opleiding tot Jonge Visser Onder Zeil heb afgerond. Uitgereikt door de oprichter van het geheel.
c4 (Large)
Hier varen we het IJsselmeer op. We zijn een heel eind gejaagd (getrokken) door allerlei familie omdat er een heel lang kanaal is voordat je op het meer zit. De wind was tegen dus we hadden hulp nodig. Hier was er net genoeg wind om te gaan zeilen. – Nog een foto van vlak voor de start. Alle 29 visserschepen gaan dan namelijk allemaal tegelijk naar buiten. Een gedrang! – En mijn favo quote. Deze vind ik echt heel mooi.
c5 (Large)
Op donderdag was ik weer thuis en moest er weer huiswerk gemaakt worden. Dit keer met een prachtige zon. – Gisteravond, donderdag, ging ik voor het eerst roeien in een sloep. Jullie weten dat mijn lief ook roeit en nu was ik wel heel nieuwsgierig geworden. Ik heb het ook gedaan en vond het best leuk. Het resultaat van een uurtje roeien waren 5 mooie blaren en spierpijn. Ach, je moet er iets voor over hebben. – Vanochtend vond ik dit mooie boek, Carl Larsson maakte echt de prachtigste schilderijen. In dit boek zijn ze allemaal verzameld.

Weer een hele lading foto’s, maar wel leuk! Nu stap ik in de auto op naar mijn lief en vanavond nog een fijn feestje met alle vissers. Morgen nog een visafslag en dan is de hele visserijweek echt voorbij.

Liefs, Swaen

Advertenties

6 thoughts on “Weekly Diary Week 42

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s