Music in the air

Ik speel al jaren hobo, ik geloof dat ik begonnen ben op mijn 10 en ik speel nog steeds met heel veel plezier. Toen ik mijn eerste muziekdiploma haalde mocht ik bij het harmonie orkest in het dorp. Super spannend vond ik het! Ik heb 7 jaar lang als enige hobo bij dat orkest gespeeld maar sinds september dit jaar ben ik geswitcht van orkest.EuphoniaNu speel ik bij Christelijke Muziekvereniging Euphonia in Wommels, een dorp hier een kwartiertje vandaan. Het is een orkest met ongeveer 50 leden, waaronder meerdere hobo’s, die iedere dinsdag met veel plezier samen spelen. Ik zit er nog maar net, maar nu staat mijn agenda alweer vol met optredens en studiedagen, heerlijk. Begin november hebben we het eerste optreden weer gehad, de foto hierboven is hier ook gemaakt.

In de orkestenwereld zijn er 5 verschillende divisies, waarbij 5 de laagste is en 1 de hoogste. Met dit orkest zit ik in de 1e divisie, en dat is te merken ook. De muziek is moeilijk maar prachtig en muziekstukken van 20 minuten zijn geen uitzondering! Hieronder een aantal stukken die we spelen met het orkest. De eerste twee zijn voor de grote concerten, de laatste twee zijn voor het komende Kerstconcert.

En eigenlijk wil ik je wel uitnodigen om op 14 december een mooi Kerstconcert bij te wonen met zangeres Miranda van Kralingen. Kom je ook?

Advertenties

8 thoughts on “Music in the air

  1. Ik heb in een ver verleden orgel gespeeld. Omdat mijn grootvader orgelbouwer was. Toen mocht ik altijd mee, en dat was wel plezant. Niet dat ik de grootste fan was van orgelmuziek eigenlijk, maar ik vond het vooral plezant omdat het zo’n luid instrument was. 😉

  2. Armeense Dansen! Zo’n mooi stuk! Wij hebben dat op concours gespeeld (youtube maar Harmonie Orkest Vleuten Armeense Dansen!). Ik vind het heerlijk om te spelen in orkest, het is toch wat gezelliger dan in je uppie. 😉

  3. Ik vind deze stukken prachtig. Kan er uren naar luisteren. Ik word er rustig van.. tijdens tentamens hele fijne muziek! Zelf heb ik nooit een instrument bespeeld, maar ik wil al mijn hele leven piano leren spelen.

  4. wat leuk! hobo is wel een mooi instrument, maar je hoort eigenlijk niet zo vaak dat iemand dat speelt..! wat leuk! ik speel zelf nog maar 3 jaar piano en dat vind ik ook ontzettend leuk.

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s