Beloved Gold

Een aantal weken voor mijn verjaardag namen mijn ouders me mee naar de stad. We liepen langs een nieuwe juwelier/goudsmid en mijn moeder zei dat ze graag even binnen wilde kijken. Oké dacht ik. Toen de verkoopster binnen vroeg of ze kon helpen zei mijn moeder: ‘deze dame mag een gouden ring uitzoeken’. Ik stond toch even perplex.rring1Ik heb daar wat ringen bekeken maar vond de perfecte nog niet. De verkoopster meldde dat ze ook zelf een ring voor mij konden maken, een uniek sieraad dus. Thuis heb ik vervolgens een bord volgepind op Pinterest en deze heb ik doorgemaild naar de goudsmid. Zij gingen wat tekenen en kwamen met een idee. Ik ging langs en we werkten het idee uit, ik was er al snel achter dat ik iets wilde dat ‘ambachtelijk’ was en niet ‘perfect’.rring2Na nog een aantal keer afspreken, kleine dingetjes aapassen en een steen uitzoeken was hij afgelopen week klaar. Het kiezen van de steen was best lastig, eerst dacht ik aan een bloedkoraal maar uiteindelijk is het een robijn geworden. Het ruwe van het goud vind ik echt erg mooi, het is een simpele ring maar dat maakt hem juist zo mooi vind ik.

rring3Ik weet bijna wel zeker dat ik deze ring over 50 jaar nogsteeds mooi vind. Het rood van de steen en het gele goud van de ring staat zo mooi samen. Ik wil Christine en Sytske van Pracht & Ambacht bedanken voor het maken van de prachtige ring! Wat vind jij er van?

Advertenties

7 thoughts on “Beloved Gold

  1. Woa, vet! Hij doet me echt denken aan wat ze in The Vampire Diaries dragen en zo, ghèhè! Simpel en elegant, maar mooi. =) Super lief cadeau van je moeder! Maar ja, je wordt ook maar één keer 20. 😉

Reactie? Leuk!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s